top

Nye regler for den offentlige rejsesygesikring - blåt, gult eller noget helt tredje?

(Skrevet af borger.dk)

Fra den 1. august 2014 kan du ikke længere bruge dit gule sygesikringskort i EU, hvis du skulle få brug for lægehjælp på din rejse. I stedet skal du bruge det blå EU-sygesikringskort, som du kan bestille her.

 

Ændringen af den offentlige sygesikring betyder ikke kun, at det kort, du skal medbringe på din rejse til et EU-land, skal have en anden farve. Ændringen betyder også, at du vil være væsentligt dårligere dækket, end du er i dag. 

Med det blå sygesikringskort vil du ikke længere få dækket din behandling efter dansk lov, men efter loven i det land, du er i. Hvis der for eksempel er brugerbetaling i det EU-land, du kommer til skade i, vil du på lige fod med landets borgere skulle betale samme pris for behandlingen. Ligeledes kan behandlingsmulighederne være indskrænket til offentlige klinikker og hospitaler, hvor du med det gule kort altid kunne blive behandlet det nærmeste sted, hvad enten det var privat eller offentligt. Her skal du særligt være opmærksom på, at der ikke altid er offentlige behandlingssteder i ferieområder.
 

 Danmarks Rejsebureau Forening anbefaler derfor, at du tegner en rejseforsikring, så du er sikker på at være ordentligt dækket, inden du rejser. Dit rejsebureau kan hjælpe dig med, hvilken forsikring der dækker dine behov. 


 

 

Danmarks Rejsebureau Forening

Vodroffsvej 32
DK-1900 Frederiksberg C

Telefon (+45) 35 35 66 11
E-mail:

Læs mere
 

© 2019 Danmarks Rejsebureau Forening.
SEO, SEM, CMS og Webdesign.
HTML5 / CSS3